Last van insecten in huis? Zo los je het op!

zonwering

Het mooie weer komt er weer aan! Heerlijk, maar het brengt ook altijd nadelen met zich mee. Doordat we veel buiten zijn en de deuren vaker openstaan, komen de vliegen en andere insecten juist naar binnen. Dat kan erg vervelend zijn en voor veel mensen ook vies. Gelukkig kun je wat tegen insecten doen! Ben je benieuwd wat? Lees dan even gauw verder! 

Hang een zak water in de deuropening

Dit klinkt misschien gek, maar schijnt toch echt te werken. Hang een zak water voor je deur op en je zult het zien! Vliegen hebben allemaal aparte ogen, wel duizenden. Ze maken van al die ogen 1 beeld. Door een zak water raken ze in de war van de lichtschittering. Ze zullen daarom een andere kant op gaan vliegen. Hang jouw zak met water dus onder de parasol of boven de deur! 

Horren

Vliegen komen veelal het huis binnen omdat het er lichter of warmer is dan buiten. Daarnaast hangen er veel lekkere eetgeurtjes wat ze aantrekt. In de zomer zet je vaak alles open om het dragelijk te houden binnen. Hierdoor kunnen vliegen eenvoudig naar binnen door de ramen en deuren. De oplossing? Horren! Zet horren voor de ramen en een vliegengordijn voor de deur. Groot voordeel: horren houden niet allen vliegen tegen maar ook andere insecten zoals spinnen! Op zoek naar horren in Groningen? Kijk dan zeker eens bij de Groot Zonwering. Zij hebben op maat gemaakte horren! 

Bouw een vliegenval

In de winkel kun je ook vliegenvallen kopen. Helaas zitten hier vaak veel chemische stofjes in. Gelukkig kun je eenvoudig zelf een val maken! Knip de bovenkant van een fles af en stop onderin de fles wat lekker zoets. Denk aan fruit of ranjasiroop. Vervolgens zet je de flessenhals omgekeerd in de fles zonder dop. De vliegen zullen er massaal invliegen, maar er niet meer uitkomen! Een goede oplossing als je echt van de vliegen af moet en ze al binnen zijn! 

Hopelijk heb je iets aan deze tips en is jouw huis snel vliegen en insectenvrij. Veel succes gewenst! 
Bron: zonwering groningen

Be the first to comment

Leave a Reply