Keuken plaatsen: zelf doen of niet?

keuken

Of het nou een goedkope keuken is of een dure, je kan er altijd voor kiezen om hem zelf te plaatsen. Maar is dat slim? Wat komt er kijken bij het plaatsen van je eigen keuken en waar moet je echt goed op letten? Wie handig genoeg is en vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen, zal zeker overwegen om de keuken zelf te plaatsen en mocht die wens er zijn, dan hebben we alvast wat tips.

Wat zijn de voordelen van het zelf plaatsen van de keuken?

Een keuken laten plaatsen kan een vrij prijzige klus zijn. De keuken zelf heeft natuurlijk al een prijskaartje, maar enkele experts aan het werk zetten om de keuken voor je te plaatsen heeft dat ook. De precieze kosten van het plaatsen van je keuken hangen helemaal af van wat je precies wilt en hoe groot en complex je keuken is. Hoe groter en complexer, hoe duurder het zal zijn. Door het zelf te plaatsen, zal je besparen in die kosten. Daar staat tegenover dat je zelf waarschijnlijk geen expert bent en dat je dus erg goed voorbereid moet zijn op wat er komen gaat.

Bereid je goed voor


Want die goede voorbereiding is de sleutel naar een succesvolle plaatsing van je keuken. Je kan je goed voorbereiden door van tevoren heel duidelijk voor ogen te hebben wat de precieze afmetingen van de keuken zijn en hoe je de nieuwe keuken voor je ziet. Door dit nauwkeurig te meten, weet je precies welk kastje waar moet komen te staan en hoe je dit het beste kan laten passen. En dit is bijzonder belangrijk, want het plaatsen van een mooie keuken luistert erg nauw. Als het ergens niet helemaal past, zal je dat direct zien. Deurtjes moeten mooi in het slot vallen, alles moet mooi recht staan en er mogen geen kiertjes te zien zijn tussen de verschillende keukenkastjes. 

Wees voorzichtig met het materiaal

Mooie keukendeurtjes kunnen snel beschadigen als je niet voorzichtig bent. Zorg er daarom voor dat je zachte dekens hebt liggen waar de kastjes op kunnen staan, terwijl je bezig bent om ze klaar te maken voor montage. Door voorzichtig met het materiaal om te springen, zal je zien dat ze er straks het mooiste bij staan. Hiermee voorkom je beschadigingen, die je zullen dwingen om toch reserveonderdelen aan te schaffen zodat de keuken compleet en zonder schade ge├»nstalleerd kan worden. 

Neem de tijd

Een keuken plaatsen is niet een klusje dat je in twee uurtjes klaart. Wees daarom geduldig en neem de tijd. Door de keuken met overleg en geduld te plaatsen, zal je niks missen en voorkom je dat je na een tijdje het nodige uit elkaar moet schroeven, omdat je aan het begin van de montage iets over het hoofd hebt gezien. Door geduld uit te oefenen, dwing je jezelf om stap voor stap te werk te gaan, zodat je in alle rust kan kijken wat de precieze bedoeling is en hoe je het dient aan te pakken. Al met al is het dus uitstekend mogelijk om je eigen keuken te plaatsen, mits je het stap voor stap aanpakt en beseft dat het tijd kost en dat je het met de nodige nauwkeurigheid zal moeten doen. 

Be the first to comment

Leave a Reply