Jungle kinderkamer? Hier moet je op letten

Jungle kinderkamer? Hier moet je op letten

Is jouw kind helemaal gek op dieren en wil je een slaapkamer regelen wat daar goed bij past? Dan is een jungle thema natuurlijk hartstikke leuk! Je kunt dit heel gemakkelijk doen, door de juiste elementen te gebruiken en de details goed uit te werken. Wij geven je een aantal tips om het thema goed uit te werken.

Het juiste bed kiezen

Een bed is het belangrijkste deel van je slaapkamer. Dit geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer van je kind. Met een jungle kinderkamer is het ook ontzettend leuk om een bijpassend bed uit te kiezen. Wat dacht je van een bed in de vorm van een boomhut? Je kunt bijvoorbeeld een boomhut stapelbed kopen bij Kinderbeddenpaleis. Dan kun je de kleuren van het hout ook aanpassen aan de rest van de kamer. Gebruik je meer lichte kleuren voor een zachter uiterlijk, dan kies je ook een lichte houtsoort. Wil je een bed van hout dat je echt aan een jungle doet denken, dan ga je voor een donkere houtkleur.

 

Ook de meubels kun je dan het beste in dezelfde houtsoort kopen, zodat alles mooi bij elkaar past. De kamer wordt op die manier een mooi geheel.

Het kleurenthema

Bedenk van tevoren welke kleuren je wilt gebruiken voor je jungle kinderkamer. Groen zal waarschijnlijk de belangrijkste kleur zijn, maar niet de enige kleur. Je kunt ervoor kiezen om meerdere aardetinten te gebruiken, om meer bij de natuur te blijven. Daarnaast kun je juist wat felle kleuren toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van tropische vogels en bloemen op de muur. Zo is de kamer niet eentonig qua kleur en houd je het een beetje speels en kinderlijk.

De woonaccessoires bij het thema matchen

Als je de meubels hebt gekozen en iets moois van de muren hebt gemaakt, dan kun je de kinderkamer afstylen met leuke accessoires. Kies bijvoorbeeld een aantal knuffeldieren, zoals een tijger, leeuw, aap of slang. Je kunt ook lampen en andere woonaccessoires zoeken die in het thema passen. Denk hierbij ook zeker aan het kleurenpallet dat je voor ogen had. Probeer ook niet te veel verschillende prints te gebruiken, anders geeft dit al snel een onrustige sfeer.

Be the first to comment

Leave a Reply