Informatie over de Euonymus Japonicus

tuin

De Euonymus Japonicus is een populaire heester die veel bewondering oogst. Geen wonder want het is een prachtige plant die het gehele jaar door mooi groen blijft. Door de winterhardheid kan het goed tegen kou en vorst waardoor het geen blad verliest. De Euonymus Japonicus kan op iedere standplaats worden aangeplant, al groeit het in de schaduw wat minder hard. De uiteindelijke hoogte is zo’n 80 centimeter waardoor het zeer geschikt is als lage haag. Mooi om uw tuin mee te omzomen en een opvallende erfafscheiding te creëren. Maar ook solitair aangeplant en in een pot op het terras of bij de voordeur komt de Euonymus Japonicus goed tot zijn recht. Het heeft prachtige glanzende donkergroene bladeren. Klein van vorm, langwerpig en met een lichte karteling.

Het maken van een Euonymus Japonicus haag

De Euonymus Japonicus haag kennen wij onder de Nederlandse benaming Japanse Kardinaalsmuts. Omdat het zijn oorsprong kent in het land van de rijzende zon, waar een zeeklimaat heerst, is het bestand tegen ons Hollandse klimaat en creëert u zodoende een mooie haag mee. Het enige waar u op moet letten wanneer u de Euonymus Japonicus gaat aanplanten is dat de bodem goed doorlatend is. Om dit te realiseren kunt u voor die tijd de aarde goed omspitten, zo’n 20 tot 30 centimeter diep. Vermeng de omgespitte aarde met een aanplantgrond zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. De Euonymus Japonicus heeft alleen tijdens extreme droogte extra water nodig. Toch is het goed om direct na het aanplanten en in de periode erna het ook van voldoende vocht te voorzien. De Euonymus Japonicus kan het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode, worden aangeplant.

Onderhoud van de Euonymus Japonicus

Om de Euonymus Japonicus mooi in vorm te houden en de groei van nieuw blad te stimuleren kunt u het één maal per jaar snoeien. De beste periode hiervoor is in het voorjaar. Kies hiervoor een bewolkte, niet al te warme dag uit. De kans op verbranding van het blad is dan minimaal. Wanneer de Euonymus Japonicus als haag is aangeplant is alleen de bovenzijde snoeien voldoende. Doe dit bij voorkeur met een handheggenschaar om schade aan het blad tot een minimum te beperken.

Be the first to comment

Leave a Reply