Hoe verberg je al je kabels op een effectieve manier?

We hebben allemaal steeds meer kabels in huis. Of het nu gaat om elektriciteitskabels of een oplaadkabel, ze liggen overal. Maar hoe verberg je die kabels effectief, met een Wandgoot of gewoon met een kabelbinder? Wij vertellen het je.

Draden wegwerken door effectief meubelontwerp

Als je last hebt van veel slingerende kabels in huis is er altijd een manier om deze makkelijk en snel weg te werken. Dit is namelijk door meubels tactisch in te zetten waardoor je kabels kunt verbergen. Je kunt dit doen door meubels voor kabels te plaatsen maar je kunt ook gebruik maken van klevende clips. Je bevestigd dan de kabels aan deze clips. Tevens kun je extra (kleine) meubels toevoegen aan je interieur om kabels te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bloempot of kunstwerk voor een kabel. Echter bieden steeds meer meubels ook ruimte om kabels te verwerken. Zo bestaan er banken en kasten met extra kabelruimte.

Maak gebruik van kabel accessoires en/of een wandgoot

Misschien maak je er al gebruik van, maar er zijn ontzettend veel opties beschikbaar om kabels weg te werken. De beste optie om veel kabels direct weg te werken is door gebruik te maken van een wandgoot. Deze plaats je om de kabels heen waardoor deze snel en effectief weggewerkt worden. Wel neemt een wandgoot relatief gezien meer ruimte in dan andere oplossingen. Echter creëert een wandgoot ook ruimte voor extra stopcontacten of andere punten. Hiermee kun je dus effectief meer ruimte creëren voor je elektriciteitskabels. Andere accessoires kunnen uiteraard ook uitkomst bieden. Denk aan flenzen of lussen. Hiermee kun je kabels groeperen en wegwerken. Ook een kabel organisator. Een lange kabel waarmee je meerdere kabels combineert is een optie. Zie yessspro.nl voor nog meer opties.

Re-organiseer je elektriciteitsnetwerk

Wanneer je heel veel kabels hebt die weggewerkt moeten worden kun je ook overwegen je elektriciteitsnetwerk te re-organiseren. Dit kun je doen door overbodige kabels weg te halen, maar je kunt ook door handig gebruik van wandgoten, stekkerdozen en kabelschoenen kabels combineren en ergens andere plaatsen. Zodoende werk je snel veel kabels weg en kun je tijdelijke, halve opties weglaten. Je kunt hiervoor eventueel ook hulp van een expert in roepen.

Sluit kabels aan op een andere wandgoot

Liggen kabels je in de weg op een specifieke plek? Overweeg dan deze kabels ergens ander te verbinden. Sommige kabels liggen misschien op een plek die in het oog springt maar hoeven hier niet te liggen. Wanneer je het elektriciteitsnetwerk re-organiseert kun je hier rekening mee houden en deze een plaats elders geven. Tevens kun je door gebruik te maken van een wandgoot ook extra ruimte creëren voor deze kabels die eerst op een andere plek lagen.

Be the first to comment

Leave a Reply