Eigenschappen van een elektrische boxspring

elektrische boxspring

Een elektrische boxspring is eigenlijk niets meer dan een soort bed dat elektrisch te verstellen is. Erg handig dus en het zorgt voor een maximale comfort. Een elektrische boxspring is gemiddeld wel wat duurder dan een “gewone” boxspring, maar heeft talloze voordelen en biedt een maximale comfort en een erg fijne luxe. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van een elektrische boxspring op een rijtje.

Luxe en comfort

Zoals gezegd is een elektrische boxspring dus zeer comfortabel. Het is eigenlijk een luxere variant dan de klassieke boxspring. Een elektrische boxspring kun dusdanig verstellen zoals je zelf wilt. Er zit meestal een soort afstandsbediening bij met een vakje om deze in kwijt te kunnen waar je gemakkelijk bij kunt terwijl je in je bed ligt. Met deze afstandsbediening kun je bijvoorbeeld de boxspring een beetje rechtop zetten voor het lezen van een boekje of tijdens het tv kijken of je kunt de leuning wat verhogen voor bijvoorbeeld een heerlijk ontbijtje op bed. Je kunt bij de aankoop van een boxspring kiezen voor verschillende soorten boxsprings die op diverse manieren te verstellen zijn. Bij de ene boxspring kun je bijvoorbeeld enkel het stukje van het hoofd verstellen, terwijl de andere boxspring volledig op alle denkbare manieren te verstellen is.

Goed voor lichamelijke klachten

Veel mensen gaan in een bed die in principe niet verstelbaar is wel eens even rechtop zitten om bijvoorbeeld tv te kijken of een boekje te lezen, wat opzicht best logisch is. Het rechtop zitten in bed zorgt echter in veel gevallen voor een houding die erg schadelijk kan zijn voor bijvoorbeeld de rug of de nek. Op de lange termijn komen er hierbij dan ook vaak rugklachten of nekklachten bij kijken. Wanneer je kiest voor een elektrische boxspring is een groot voordeel dat je deze dusdanig kunt verstellen dat je het bed aanpast aan je eigen houding. Op deze manier voorkom of beperk je de rugklachten zo veel mogelijk. Zorg uiteraard alsnog wel voor een goede houding.

Slaap zo hoog als je zelf wilt

Omdat een elektrische boxspring verstelbaar is kun je dus ook zelf kiezen hoe hoog je het bed houdt tijdens je slaap. Zo kun je het bed bijvoorbeeld volledig verlagen om er makkelijk in te gaan liggen, maar als je liever een beetje hoog slaapt kun je het bed ook naar een andere hoogte verstellen. Zo kun je makkelijk je bed opkomen en er ook makkelijk weer vanaf komen. Ook kun je natuurlijk het bed volledig verlagen door middel van de afstandsbediening wanneer je er in gaat liggen, om vervolgens zodra je ligt het bed weer te verhogen naar de door jou gewenste hoogte!

Bron: atmyhome.nl

Be the first to comment

Leave a Reply