Een modern huis met strakke voortuin

Een modern huis met strakke voortuin

Bij een modern huis hoort een strakke voortuin. Echter ook bij andere woningen kun je gerust een strakke voortuin maken als je huidige tuin aan vernieuwing toe is. Bij een strakke voortuin kun je denken aan een zeer overzichtelijke tuin met planten die in groepen zijn verdeeld. De verharding maakt ook een belangrijk deel uit van de strakke tuin. Deze kun je gerust tot een minimum beperken daar het milieu om groen vraagt en omdat het water (door de flinke hoosbuien) goed moet kunnen worden afgevoerd. Je hebt niet perse verharding nodig om strakke lijnen te realiseren (strakke lijnen zijn kenmerkend voor een strakke tuin), dat kan ook met planten. Als je stenen of grint gebruikt, weet dan dat deze warm worden in de felle zon en die warmte uitstralen. Ook met houtsnippers krijg je een leuk effect in je strakke voortuin. Heb je een kleine voortuin, dan kun je ook in de hoogte werken door voor planten op stam te kiezen.  In een strakke voortuin heb je straks niet veel werk meer als je de planten op de juiste afstand van elkaar zet. Houd in het begin het onkruid weg en vervolgens wordt de groei daarvan steeds minder, totdat de planten mooi tegen elkaar zijn aangegroeid en dan is het werk voorbij en hoef je alleen nog maar te genieten.

Combineer modern huis met strakke tuin

Een modern huis kun je aan de buitenkant nog mooier maken door de tuin erop aan te passen. Leg een strakke tuin aan en je creëert een fraai geheel. Woon je in een twee onder een kap, overleg met de buren of zij ook graag een strakke tuin willen (laten) aanleggen. In een nieuwbouwwijk begint iedereen aan de aanleg en is het een goed moment om te overleggen en de tuinen bijvoorbeeld in spiegelbeeld van elkaar te maken. Ook een gezamenlijke stoep naar de twee voordeuren is het overwegen waard. Je houdt op die manier grond over voor de aanplant en je hoeft minder te verharden, een win win situatie.

Tuinieren in bakken

In een strakke tuin wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van bloembakken. Strakke vormen voeren de boventoon. Diverse tuinontwerpen vind je online. Je kunt ook een tuinarchitect een tekening laten maken voor jouw strakke voortuin. Geef goed aan wat jouw eisen en wensen zijn en de strakke voortuin zal binnenkort jouw huis verfraaien. Vergeet niet dat planten die in bakken staan vaker water moeten hebben als het een poosje niet regent. Je kunt ook gebruik maken van bakken zonder bodem, dan heb je dat probleem van uitdroging minder snel. Tuinieren in bakken geeft je veel mogelijkheden ook in een strakke tuin. De tuin ziet er zeer verzorgd uit. Tuinier op kleur of op bladvorm. Door veel naar tuinen te kijken van anderen, maar ook online, vind je inspiratie en krijg je zoveel ideeën dat je tuin zelfs te klein zal zijn om alle ideeën erin te verwerken. 

Be the first to comment

Leave a Reply