Een boxspring of een ‘normaal’ bed?

Slaapkamer

Vroeger was een bed een bed. Tegenwoordig heb je echter verschillende soorten bedden. Naast een regulier bed is een boxspring erg populair geworden. Het grote dilemma voor veel mensen die een nieuw bed gaan kopen is dus vaak; ga ik voor een boxspring of voor een ‘normaal’ bed? Om je op weg te helpen leggen we in dit artikel de grootste verschillen uit!

Een regulier bed

Laten we beginnen met het bedtype dat je waarschijnlijk vroeger als kind had. Deze wordt ook wel een ‘lattenbodem’ of ‘ledikant’ genoemd. Deze bestaat doorgaans uit een bedkader van hout of metaal op poten, met daarin een lattenbodem. Vervolgens wordt het matras op de lattenbodem gelegd, en samen vormt dit de basis van je bed. Tegenwoordig wordt het houten of metalen bedkader regelmatig bekleed. Hierdoor krijgt het ouderwetse bed toch een moderne look. 

Een boxspring

Een boxspring is een complete ‘box’ op poten. In deze box zitten metalen veringen verwerkt. De box is van hout, maar is wel altijd gestoffeerd. Hierdoor heeft deze dus een moderne uitstraling. De boxspring wordt compleet gemaakt door het matras plus een ‘topper’. Dit is een tweede dun matras. Voor extra luxe en stevigheid kun je kiezen voor een hoofd- en/of voetbord.

De verschillen 

De twee bed soorten verschillen dus in hoe ze eruit zien en hoe ze opgebouwd zijn. Er zijn echter nog meer verschillen! Zo is een boxspring vaak iets hoger dan een normaal bed. Hierdoor is het in en uit bed stappen wat fijner. Een regulier bed is daarentegen doorgaans wat goedkoper. Ook liggen beide bedtypes verschillend. Echter zal de ene persoon een normaal bed fijner vinden liggen, en de ander een boxspring weer fijner vinden liggen. 

Welke is het beste?

Zoals je ziet zijn er best wel wat verschillen tussen een boxspring en een normaal bed. Daarom is er ook niet 1 ‘beste’ aan te wijzen. De ene zal een boxspring mooier en fijner vinden, en de ander een normaal bed. Smaken verschillen immers! Zorg daarom dat je je goed verdiept in alle verschillen, en beide types even uitprobeert! 

Be the first to comment

Leave a Reply