Drie tips voor raamdecoratie voor slaapkamers met veel ramen

Veel ramen in je huis zorgt in de winter voor veel licht en warmte, maar in de zomer wil je waarschijnlijk juist wat minder binnenvallend licht om de temperatuur aangenaam te houden. Vooral in de slaapkamer wil je de hoeveelheid lichtinval kunnen regelen zodat het ‘s nachts goed donker is en in de zomer het lekker koel blijft. Wanneer je veel ramen in je slaapkamer hebt, dan heb je verschillende opties voor raamdecoraties zodat het in de zomer niet te warm wordt in je slaapkamer en je van een goede nachtrust kunt genieten. Ben je benieuwd hoe je een slaapkamer met veel ramen van de juiste raamdecoraties kunt voorzien, dan kun je hieronder 3 raamdecoratie tips vinden. 

  1. Plisségordijnen

Een sfeervolle manier om de vele ramen in je slaapkamer van raamdecoratie te voorzien is om plissé gordijnen op te hangen. Plissé gordijnen zijn een soort vouwgordijnen met smalle plooien die je van boven naar beneden of van beneden naar boven kunt uitvouwen. Deze gordijnen zijn ideaal om te gebruiken als je weinig ruimte hebt om gordijnen weg te werken, want je kunt plissé gordijnen vrij strak tegen de kozijnen wegwerken. Voor de slaapkamer kies je voor verduisterende plisségordijnen die zijn gemaakt met een dubbele laag stof. De optrekkoordjes zijn bij deze plissé gordijnen tussen de stof weggewerkt zodat het licht niet door de gaatjes kan schijnen.

  1. Lange gordijnen

Een betaalbare en stijlvolle manier om grote ramen of veel kleinere ramen te decoreren, is door te kiezen voor lange gordijnen die van het plafond tot de vloer reiken. Met lange gordijnen als raamdecoratie slaapkamer met veel ramen hoef je niet ieder raam afzonderlijk van raamdecoratie te voorzien. Dat scheelt niet alleen in de kosten maar ook in de installatietijd. Gordijnen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en materialen, en bovendien kun je voor verduisterende gordijnen kiezen die geen licht doorlaten en je dus heerlijk kunt slapen. 

  1. Houten shutters

Hou je van een moderne uitstraling, dan kies je voor houten shutters. Het installeren van houten shutters geeft je veel mogelijkheden om de lichtinval te regelen. Shutters zijn panelen met beweegbare lamellen die aan twee zijden vastzitten. Je kunt het hele paneel naar opzij openklappen, of de shutters in een andere hoek openstellen om meer of minder zonlicht binnen te laten. Je kunt voor verschillende houtsoorten en kleuren kiezen om een perfecte match te maken bij je interieur. Kijk bij Inhuisplaza op de website naar de mogelijkheden als je houten shutters wilt installeren in een slaapkamer met veel ramen. 

Be the first to comment

Leave a Reply