Drie redenen waarom je in Apeldoorn wil wonen

Wij als mensen zijn over het algemeen gehecht aan de plek waar we zijn opgegroeid. Vaak blijven we daar wonen, tenzij je moet verhuizen voor bijvoorbeeld je werk of voor de liefde. Wil je graag verhuizen naar een andere stad maar weet je niet waar je wil wonen? Apeldoorn is een mooie en leuke stad om je in te settelen. Wil jij weten waarom je in Apeldoorn zou moeten wonen? Lees dan snel de volgende redenen.

Groen

Apeldoorn is een erg groene gemeente. Het ligt aan de rand van de Veluwe en binnen enkele minuten sta je midden in de bossen. Naast dat je vrijwel direct op de Veluwe staat, kent Apeldoorn ook binnen de stad verschillende parken waar je als natuurliefhebber je hart aan kan ophalen. In een straal van enkele kilometers om Apeldoorn heen vind je ook verschillende mooie dorpjes, zoals Kootwijk of Radio Kootwijk. Deze dorpjes zijn prachtig om in rond te rijden of te wandelen. Ben je op zoek naar een woning in Apeldoorn maar kan je er geen vinden? Schakel de hulp in van een Apeldoornse makelaar. Hij kan je ongetwijfeld helpen.

Centrale ligging

Apeldoorn heeft een hele gunstige ligging en verbinding met de rest van het land. Er komen twee grote snelwegen samen bij Apeldoorn, namelijk de A1 en de A50. De A1 brengt je in no-time richting Amsterdam of de Duitse grens. Via de A50 ben je binnen een kwartier in Arnhem of in de richting van Zwolle. Ook kent Apeldoorn meerdere treinstations waar regelmatig sprinters en intercity’s vertrekken in de richting van andere grote steden. Als je dus een plek zoekt die buiten de randstad ligt maar wel goed bereikbaar is, moet je zeker in Apeldoorn gaan kijken. Met een uur sta je met de auto in Amsterdam.

Groot winkelaanbod

Houd je van winkelen en van urenlang door de stad slenteren en naar etalages kijken? Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat Apeldoorn een erg gevarieerd winkelaanbod heeft. Alleen Haarlem kent nog meer verschillende winkels in de binnenstad. Als je van shoppen houdt, kom je in Apeldoorn dus goed aan je trekken.

Be the first to comment

Leave a Reply