Dit gereedschap mag niet in je gereedschapskoffer ontbreken

Een gevulde gereedschapskoffer kan in geen enkel huis ontbreken

Een van de meest belangrijke dingen die mensen vergeten als ze op zichzelf gaan wonen is het aanschaffen van een goede gereedschapskoffer en inhoud. Als het moment dan daar is om nieuw meubilair in elkaar te zetten, of andere kleine klussen aan bod komen, komt men tot de realisatie dat belangrijk gereedschap ontbreekt. Onverhoopt ben je dan afhankelijk van eventuele buren, of uitgebreide openingstijden van de lokale bouwmarkt. Om zulke situaties te voorkomen, of om hier later alsnog iets aan te doen, hebben wij deze blog voor jou geschreven. Wij hebben hieronder de meest belangrijke gereedschappen verzameld die niet mogen ontbreken in je gereedschapskoffer, ook als je géén echte doe-het-zelver bent.

Onmisbaar gereedschap voor elke situatie

Het gereedschap dat iedereen ongetwijfeld het vaakst nodig zal hebben zijn schroevendraaiers. Zij zijn er in allerlei verschillende maten en twee verschillende soorten: ook wel een platkop of een kruiskop schroevendraaier genoemd. Tegenwoordig hoef je gelukkig allang niet meer twintig verschillende schroevendraaiers op te slaan in je schuurtje of in een doos op je kamer. Er zijn nu namelijk genoeg schroevendraaiers beschikbaar met een afneembare kop. Hierdoor kun je hier verschillende formaten bitjes opzetten. Dit is niet alleen ontzettend handig, het neemt ook nog eens aanzienlijk minder ruimte in beslag. Een boormachine is hiernaast ook handig om te hebben, omdat dit ontzettend veel praktischer is in vergelijking met een schroevendraaier. 

Hiernaast zijn inbussleutels vaak ook essentieel. Dit komt vooral door verschillende soorten meubelstukken, zoals de meeste kasten, die op deze manier bevestigd zijn. Het verplaatsen van een grote kledingkast gaat bijvoorbeeld erg lastig als deze nog in elkaar zit. Inbussleutels in verschillende formaten mogen dus ook niet ontbreken in je gereedschapskist. 

Meten is weten

Ook een rolmaat, soms ook wel een centimeter genoemd, mag ook niet ontbreken. Deze worden gebruikt om bepaalde afstanden of afmetingen te meten van bijvoorbeeld meubilair. Dit komt altijd handig uit tijdens het verhuizen, voor als je bijvoorbeeld moet bepalen waar een bepaald meubelstuk kan staan.  Tenslotte mag een algemene hamer ook niet ontbreken in je gereedschapskoffer. Je weet maar nooit wanneer deze van pas kan komen.

Het meest essentiële is je gereedschapskoffer

Het meest belangrijke als het gaat om gereedschap in je huis is je gereedschapskoffer zelf. Zo voorkom je dat je gereedschap verspreid raakt en je het later niet meer terug kan vinden. Gereedschapskoffers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, ook is er de keuze tussen al gevulde gereedschapskoffers en lege exemplaren. Met bovenstaande tips ben jij altijd voorbereid op klussen, ook als je geen doe-het-zelver bent!

Be the first to comment

Leave a Reply