De voordelen van een zwemvijver in de tuin

Een zwemvijver in de tuin geeft een natuurlijke uitstraling aan de achtertuin. Het voordeel van een zwemvijver is dat dit een duurzamere keuze is dan wanneer je een zwembad in de tuin laat plaatsen. Een kleine zwemvijver aan laten leggen zorgt ervoor dat je in de vrije natuur kunt zwemmen zonder dat je gebruik hoeft te maken van chloor of andere chemicaliën in het water. Hierdoor is een zwemvijver beter voor het milieu en voor jezelf. Het water in een zwemvijver wordt gefilterd door diverse waterplanten en een waterpomp. Hiermee krijg je erg natuurlijk water wat dicht in de buurt komt van bergwater.

Een zwemvijver voor iedere tuin

Naast dat een zwemvijver een prachtige toevoeging is aan de tuin, is het ook een fijne plek om te zwemmen. Zeker op de warme zomerdagen kun je een verfrissende duik nemen in je eigen achtertuin. Er zijn diverse soorten zwemvijvers. Deze variëren van vorm en formaat. Hierdoor is het mogelijk om ook in de wat kleinere tuinen een zwemvijver te laten plaatsen. Kies voor het laten aanleggen van een zwemvijver altijd voor een specialist zoals Jan Abrahams. Zo weet je zeker dat alles goed wordt geregeld en dat je lang kunt profiteren van deze luxe in de tuin.

De werking van een zwemvijver

Een zwemvijver bestaat in de meeste gevallen uit twee delen. In het ene gedeelte kun je zwemmen en in het andere gedeelte wordt het water gefilterd. Dit gebeurd door diverse waterplanten die aan de zwemvijver worden toegevoegd. De waterpomp zorgt voor een circulatie van het water. Je kunt de zwemvijver rondom volledig voorzien van planten en bloemen. Hierdoor creëer je het gevoel van zwemmen in de vrije natuur, maar dan gewoon in je eigen achtertuin. Hierdoor krijgt de zwemvijver een hele natuurlijke uitstraling en blend het mooi in met de rest van de tuin.

Een zwemvijver op maat gemaakt 

Wil je ook graag een zwemvijver in de tuin? Dan kun je een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken. Samen met een professional kun je gaan kijken naar de ligging van de zwemvijver en het formaat. Ook de aankleding en de uitstraling kunnen worden besproken zodat er een zwemvijver op maat kan worden gemaakt waar je helemaal tevreden mee bent. De rest van de tuin kan ook onder de schop worden genomen voor een prachtige nieuwe indeling. Maak een afspraak om samen rond de tafel te zitten om de plannen te bespreken. Met een zwemvijver in de tuin kun je op een duurzame en natuurlijke manier zwemmen in je eigen achtertuin.

 

Be the first to comment

Leave a Reply