De koop en verkoop van je woning is een super leuk traject

Hypotheek

Het verkopen van je huis is een behoorlijke onderneming, mag je wel zeggen. Dan is er nog niet eens gesproken over het kopen van een nieuw huis. Je begint je proces bij de makelaar. De makelaar taxeert je huis. Daar moeten dan ook weer foto’s van gemaakt worden. En dat is nog maar het begin, de hele procedure neemt aanzienlijk wat tijd in beslag. Maar je weet waar je het voor doet, want natuurlijk ga je er op vooruit en natuurlijk ga je in een mooie huis wonen.

Het verkopen van je woning

Om te beginnen bij de verkoop. Je laat je huis taxeren, wat op zich een spannend moment is. Doorgaans kun je ongeveer wel inschatten wat de waarde van je zou kunnen zijn. Maar de waarde van je huis is natuurlijk erg afhankelijk van de tijd waar je in leeft. Hoe gaat het met de woningmarkt? Is het wel verstandig om te verkopen? Allemaal zaken waar je wel rekening mee wilt houden. Zo is het goed om een ervaren verkoopmakelaar in de armen te nemen. Die kan je goed advies geven over het verkopen van je woning.

Kiezen voor een goede hypotheek

Stel je dan eens voor dat het zo goed is gegaan. Je huis goed verkocht en je hebt een geweldige baan. Je gaat op de koffie bij de hypotheekadviseur en die geeft jou een hypotheekadvies waar je u tegen zegt. Je zou misschien wel instaat zijn een villa te laten bouwen. Zo kan het natuurlijk gaan in de wereld. Het zou wel echt geweldig zijn als de hypotheekadviseur je zo’n rooskleurig plaatje voorhoudt. Dan kun je eventueel gaan nadenken over het kopen van een villa, of er één te laten bouwen op een vrijstaande kavel.

Het resultaat is een super mooie nieuwe woonplek

Zo’n villa moet je toch geweldig lijken. Een eigen woning die je vanaf de eerste schetsen zelf kunt laten ontwerpen. Hoeveel mensen zouden dat niet willen? Je hebt alles goed gedaan en je kunt naar een architectenbureau die exact de villa voor je maakt, die je graag zou willen hebben. En dat kan natuurlijk in vele stijlen. Je kunt kiezen voor een moderne villa, die strak is gebouwd. Of je kiest voor een villa die meer de impressie heeft van de villa’s uit de jaren 30. Het ligt er natuurlijk aan wat je smaak is.

Zo kan het verkopen, kopen en/of bouwen van een nieuwe woning een heel traject zijn. Maar laten we het er vooral op houden dat het een super mooi traject is. Waar je helemaal je eigen ding kunt doen en dat kan realiseren, wat je graag wilt. Dat maakt zo’n uitdaging natuurlijk aantrekkelijk!

Be the first to comment

Leave a Reply