De hypotheek verhogen of een lening afsluiten voor een verbouwing?

Hypotheek

Wanneer je een koophuis bezit en daarvoor een hypotheek hebt afgesloten, is het ophogen van de hypotheek voor een verbouwing de meest bekende optie. Toch is zo’n bouwdepot vaak niet het snelst en voordeligst te regelen. Persoonlijke leningen zijn vaak sneller realiseerbaar en ook aftrekbaar van de belasting. Daarbij hanteert een kredietverstrekker meestal lagere rentes dan een grootbank voor zo’n bouwlening.

Een persoonlijke lening afsluiten is zo gepiept

Wil je niet langer meer wachten en nu starten met het verbouwen van je woning? Dan kun je het beste toch even 5 minuten de tijd nemen om leningen te vergelijken. Er zijn namelijk enorm veel verschillende kredietverstrekkers die allemaal hun eigen voorwaarden hanteren. Daarbij is het aanvragen van een dergelijke lening maatwerk omdat de premie berekend wordt aan de hand van een aantal factoren. Je leeftijd bijvoorbeeld, maar ook je inkomen en de hoogte van het te lenen bedrag bepalen onder andere welke lening voor jou het meest passend en voordeligste is. Op overstappen.nl vind je een vergelijker. Wanneer je hier jouw persoonlijke gegevens invult, kijkt de vergelijker welke kredietverstrekkers en welke leenvorm hier het beste bij aansluit. Je hebt binnen enkele minuten een duidelijk overzicht van wat je per maand moet betalen, welke rente er gehanteerd wordt en wat de looptijd van de bewuste lening is.

Welke lening is nou het meest voordelig?

In de regel geldt dat de lening met de kortste looptijd en de laagste rente de meest voordelige lening is die er bestaat. Echter dit hoeft niet de meest passende lening voor jou te zijn. Wanneer je maandelijks 300 euro overhoudt om je lening mee af te betalen en de premie van de te kiezen lening is 450 euro, dan kom je in de financiële problemen want je kunt jouw betalingsafspraak dan niet nakomen. Kies in dit geval voor een wat langer lopende lening zodat het maandbedrag wat lager wordt. Je moet weliswaar enkele maanden langer afbetalen maar kunt wel het gevraagde bedrag ophoesten zonder dat je in de geldproblemen komt. 

Subsidies en rente aftrekken

Soms kunnen verbouwingen je meer voordeel opleveren. Wanneer je de woning verduurzaamd bijvoorbeeld kun je soms subsidies aanvragen. Deze subsidies zijn afhankelijk van welke regio je woont, vraag dit dus na bij je gemeente. Ook is in veel gevallen de rente van je lening aftrekbaar van de belasting. Op deze manier wordt je verbouwing een stuk goedkoper en kun je makkelijker je lening afbetalen en vervolgens genieten van lagere vaste lasten.

Be the first to comment

Leave a Reply