Bijzettafel vs. Salontafel: Wat is het Verschil?

Als je een nieuwe tafel wilt kopen voor in je woonkamer, heb je waarschijnlijk de termen bijzettafel en salontafel wel eens geplaatst. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten tafels? In deze blog leggen we het uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw interieur.

Wat is een bijzettafel?

Een bijzettafel is een relatief kleine tafel die naast een grotere tafel of meubelstuk wordt geplaatst. Meest voorkomende heeft een bijzettafel een hoogte van tussen de 50 en 70 centimeter en een diameter van 30 tot 60 centimeter. Een bijzettafel is bedoeld om kleine voorwerpen zoals een glas, boek of plant op te zetten. Ook kan een bijzettafel gebruikt worden als extra zitplaats wanneer er veel mensen op bezoek zijn.

Mangohouten bijzettafel

Een bijzettafel kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en glas. Een populaire variant is de mangohouten bijzettafel. Mangohout is een duurzaam en stevig materiaal dat afkomstig is van de mangoboom. Het heeft een warme uitstraling en een mooie tekening, waardoor het goed verleden in verschillende interieurstijlen. Mangohouten meubels zien we dan ook in veel huishoudens terug.

Wat is een salontafel?

Een salontafel is een grotere tafel die in het midden van de woonkamer wordt geplaatst. Salontafels hebben meestal een hoogte van tussen de 30 en 50 centimeter en een lengte en breedte van 70 tot 120 centimeter. Salontafels worden vaak gebruikt als een punt in de woonkamer, bijvoorbeeld een hapje en een drankje worden neergezet tijdens een gezellige avond met vrienden van het gezin.

Mangohouten salontafel

Net als bij bijzettafels, zijn salontafels verkrijgbaar in verschillende materialen. Een mangohouten salontafel is een mooie keuze als je van een warme en natuurlijke uitstraling in je interieur houdt. Mangohouten meubels hebben een unieke tekening en structuur, waardoor geen enkele tafel hetzelfde is. Bovendien is mangohout een duurzaam materiaal dat lang meegaat.

Het verschil tussen een bijzettafel en salontafel

Het verschil tussen een bijzettafel en salontafel zit voornamelijk in de grootte en functie van de tafel. Een bijzettafel is kleiner en bedoeld om kleine voorwerpen op te zetten of als extra zitplaats te gebruiken. Een salontafel is groter en wordt gebruikt als centraal punt in de woonkamer voor kleinere, hapjes en andere voorwerpen.

Welke tafel voorbij het beste bij jou?

Of je nu op zoek bent naar een bijzettafel of salontafel, een mangohouten variant is een mooie keuze voor een natuurlijke en warme uitstraling in je interieur. Bedenk welke stijl en grootte het beste passagier bij jouw interieur en waarvoor je de tafel voornamelijk wilt gebruiken. Heb je al een grote salontafel, maar wil je toch een extra tafel voor bijvoorbeeld een plant of een boek, dan is een bijzettafel een goede keuze. Wil je juist een centraal punt creëren in je woonkamer en zoek je een tafel voor hapjes en drankjes tijdens gezellige avonden met vrienden en familie, dan is een salontafel de beste optie.

Het verschil tussen een bijzettafel en salontafel:

Het verschil tussen een bijzettafel en salontafel zit voornamelijk in de grootte en functie van de tafel. Een bijzettafel is kleiner en bedoeld om kleine voorwerpen op te zetten of als extra zitplaats te gebruiken. Een salontafel is groter en wordt gebruikt als centraal punt in de woonkamer voor kleinere, hapjes en andere voorwerpen. Beide tafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder mangohout. Kies de tafel die het beste verleden is bij jouw interieur en behoeften.

Be the first to comment

Leave a Reply