Advies voor het inrichten van je woonkamer

Woon & Slaap

De woonkamer is de meest bezochte ruimte in je woning. Na een lange werkdag is het de plek om lekker tot rust te komen. Het is ook de plek waar je met vrienden en familie bij elkaar komt voor een verjaardag of feest. Heb je kinderen? Dan zullen zij ook veel tijd in de woonkamer doorbrengen. Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je woonkamer of heb je net een huis gekocht of gehuurd en twijfel je over het inrichten van je woonkamer? Tegenwoordig zijn woonwinkels steeds meer gericht op het advies geven voor het inrichten van je woonkamer. In deze blog krijg je inspiratie en tips voor het inrichten van je woonkamer!

Functies woonkamer bepalen

Het is belangrijk om van te voren te bepalen waarvoor de woonkamer gebruikt gaat worden om deze zo praktisch mogelijk in te richten. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om alleen te eten, te lezen of te werken? Heb je kinderen en gaat de woonkamer ook al speelruimte gebruikt worden? Welke opberg ruimte wil je creëren in de woonkamer? Is het een kleine kamer of juist een grote kamer met open keuken?

Stijl kiezen

Nu de functie van de woonkamer is bepaald, kun je gaan kiezen welke woonstijl je wil laten terugkomen in de ruimte. Ga je voor een moderne, landelijke of juist een industriële stijl? Als je twijfelt wat je mooi vind is het aan te raden een moodboard te maken en deze mee te nemen naar een woonwinkel. Mijn vrouw en ik hebben dit destijds ook gedaan bij een woonwinkel in Borne en hebben Interieuradvies Enschede hiervoor ingeschakeld. Op basis van het moodboard kunnen ze in de winkel heel gemakkelijk zien welke stijl en smaak je graag wil laten terugkomen in de woonkamer.

Indeling woonkamer bepalen

Vaak wordt ervoor gekozen om de bank tegenover de tv te plaatsen, echter vereist een goede indeling net iets meer qua planning. Denk goed na over waar je wilt zitten. In een grote open ruimte is het fijn om een zit plek te creëren waarin je overzicht behoudt. In een wat kleinere kamer is het fijn om juist naar buiten te kunnen kijken. Hou je van koken? Dan kan het prettig zijn dat je bezoek vanuit de woonkamer naar de keuken kan kijken.

Be the first to comment

Leave a Reply