6 voordelen van kunstgras

6 voordelen van kunstgras

Problemen zoals kuilen, onkruid of mollen zijn namelijk verleden tijd als je een kunstgazon hebt. Dat is één van de voordelen van kunstgras. Het is dan ook niet gek dat kunstgras de laatste jaren steeds populairder aan het worden is. Vraag jij je nog steeds af waarom? In dit artikel delen we 6 voordelen. Lees dus snel verder en laat je overtuigen!

1. Vrijwel geen onderhoud meer nodig

Kunstgras ziet er tegenwoordig net zo uit als echt gras, alleen kent kunstgras nog aan aantal extra pluspunten. Het eerste pluspunt is natuurlijk dat kunstgras een stuk makkelijker te onderhouden is. Het gras blijft namelijk altijd mooi, hoe weinig moeite je er ook in stopt. Je hebt bijvoorbeeld nooit meer last van mollen en andere ongedierte. Mollen zijn namelijk gek op wormen en andere insecten die in de grond zitten als je echt gras hebt. Kunstgras leg je echter aan op een zanderige ondergrond, dus daar zul je geen wormen of insecten tegenkomen. Bij kunstgras is het alleen wel belangrijk dat je bladeren en ander afval verwijdert. Dit doe je met een borstel, hark of gewoon met de hand en het is zo gepiept. Verder heb je er geen omkijken meer naar!

2. Milieuvriendelijk

Natuurlijk wordt kunstgras niet gemaakt van biologisch materiaal, maar het is alsnog wel milieuvriendelijk. Je hoeft het namelijk nooit te sproeien, waardoor je een hoop water bespaart. Ook hoef je het niet te maaien, waardoor je ook minder stroom gebruikt. Verder wordt kunstgras gemaakt van milieuvriendelijk materiaal wat geen gevaarlijke stoffen uitstoot als het hard regent.

3. Breed toepasbaar

Kunstgras is geschikt voor allerlei soorten tuinen en ondergronden. Je kunt kunstgras plaatsen op een dakterras of balkon, of zelfs leggen op beton als je zou willen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende soorten kunstgras, bijvoorbeeld voor sporten, spelen of gewoon voor de sier. Het is dus heel breed toepasbaar!

4. Duurzaam

Is kunstgras duurzaam? Jazeker! Bij kunstgras heb je namelijk nooit last van lelijke, bruine plekken door slechte weersomstandigheden. Wat het weerbericht ook voorspelt, je zult altijd een fraai, groen gazon hebben. Goede kwaliteit kunstgras is UV-bestendig, behoud zijn kleur erg goed en gaat tot wel 10 jaar mee!

5. Bespaart tijd en geld

Kunstgras is ook erg kostenbesparend. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk erg goed vanwege het feit dat je na de aanschafprijs nauwelijks meer onderhoudskosten meer hebt. Je hoeft bijvoorbeeld geen grasmaaier en stroom te betalen om de boel netjes te houden. Ook een sprinklerinstallatie is overbodig met een gazon van kunstgras. Kunstgras is qua aanschaf wel iets duurder dan bijvoorbeeld gras zaaien met een doos zaadjes, maar je bespaart er veel tijd en geld mee achteraf.

6. Geschikt voor mensen met allergieën

Heb je last van hooikoorts? Dan lig je natuurlijk niet graag in een gazon van echt gras. Kunstgras is daarentegen geen enkel probleem! Kunstgrassprieten verspreiden geen pollen, dus je hebt geen last meer van tranende ogen en oneindige niesbuien. Met een kunstgras gazon kun je dus lekker met het hele gezin zorgeloos genieten van het zonnetje!

Be the first to comment

Leave a Reply