4 soorten schilderijen voor in de woonkamer

Schilderij woonkamer

Schilderijen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Niet zo gek dus dat je het misschien wel lastig vindt om de juiste keuze te maken. Toch is, als je het ons vraagt, een schilderij een onmisbaar onderdeel van ieder interieur. Naast het feit dat het de ideale opvulling is voor een saaie kale muur, zorgt het ook voor een enorme decoratieve toevoeging en persoonlijke touch. Wat dacht je van een familieportret of een prachtig schilderij met een afbeelding van een land of stad waar je bent geweest? Kortom, keuze genoeg dus! Om je een handje te helpen, hebben we 4 populaire soorten schilderijen voor je op een rijtje gezet.

Abstracte schilderijen

Abstracte kunst, is kunst op zich en maakt gebruik van vormen, kleuren en structuren om een interessant beeld te creëren, zonder dat er iets herkenbaars wordt afgebeeld. Abstracte schilderijen passen goed bij moderne en de wat meer ´simpele´ interieurstijlen, omdat ze een opvallend detail toevoegen zonder de aandacht weg te nemen van de rest van de kamer. De perfecte eyecatcher dus!

Landschapsschilderijen

Schilderijen die landschappen, zeegezichten of een ander prachtig beeld afbeelden, brengen een vleugje natuur en rust in je woonkamer. Ze zijn ideaal voor de wat meer traditionele en landelijke woonkamers, maar kunnen ook een rustgevend contrast bieden in een meer eigentijdse ruimte. Dit type schilderij woonkamer is dus geschikt voor allerlei verschillende stijlen.

Portretten

Kunstwerken die mensen of dieren afbeelden, voegen een persoonlijke en expressieve touch toe aan je woonkamer. Het mooie aan dit type schilderijen, is dat je ze vrijwel overal kunt inpassen. Aangezien er ook binnen dit type schilderij ontzettend veel variatie mogelijk is, kun je kiezen voor neutrale, kleurrijke, maar ook zwart/witte schilderijen.

Geometrische schilderijen

Deze schilderijen zijn voorzien van strakke lijnen, patronen en geometrische vormen, waardoor ze een opvallende en eigentijdse uitstraling hebben. Ze passen goed in moderne en minimalistische interieurs en kunnen dienen als echte eyecatcher. Vooral in een minimalistisch interieur, waar vaak weinig tot geen accessoires aanwezig zijn, is het belangrijk om met één of twee items het verschil te maken. Niet voor niets dus dat daarvoor deze schilderijen worden gebruikt.

 

Be the first to comment

Leave a Reply