3 mooie balkonplanten die in de volle zon kunnen staan

3 mooie balkonplanten die in de volle zon kunnen staan

Het herontdekken van het buitenleven is een lifestyle trend die we steeds vaker zien. Zo zien we dat in de grote steden regelmatig prachtige daktuinen en geveltuinen worden aangelegd.  Ook ons balkon weten we steeds vaker optimaal te benutten en van groen te voorzien. Niet langer gaan we alleen voor functionele meubelen en een eenvoudige lap kunstgras: het liefst gaan we ook op het balkon met mooie bloemen en planten aan de slag. Beschik je over een warm balkon op het zuiden dan moet je echter wel goed opletten of de door jou gewenste planten wel hittebestendig zijn. Onderstaande drie balkonplanten zijn in ieder geval dol op flink wat zon!

1.Lavendel

De geur van lavendel doet denken aan de geur van de Provence tijdens een zwoele zomeravond. Niets geeft je balkon dan ook zo’n kleurrijk en zomers gevoel als de lavendel plant. Niet alleen kunnen deze mooie paarse planten goed tegen warmte en de volle zon, ook verspreiden ze een heerlijke geur. Met lavendel ben je bovendien lang verzekerd van prachtige bloemen, zelfs eind september staat lavendel vaak nog in bloei. Kennen we lavendel voornamelijk van de enorme Franse lavendelvelden; juist voor een klein balkon is deze plant ook heel geschikt. De bloemen groeien namelijk recht omhoog, waardoor de plant relatief weinig ruimte inneemt. Ook niet onbelangrijk is het tenslotte dat deze mooie balkonplant lekker weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal!

2.Olijfboompjes

Meer in de mediterrane sferen raak je met het plaatsen van Olijfbomen. Deze plant komt in allerlei soorten en maten voor en is van oorsprong veel in de warmste delen van Spanje en Portugal te vinden. In Nederland vindt de olijfboom het over het algemeen te koud, maar juist op een hoog gelegen balkon op het zuiden kan de Olijfboom daarom goed aan haar trekken komen. Zorg dus dat de Olijfboom op een lichte, zonnige plek staat en geef de plant voldoende water. De grond mag nooit volledig uitgedroogd raken.

3.Vetplanten en cactussen

Ben je geen ster in tuinieren, maar vind je het wel leuk om een gezellig balkon vol planten te hebben? Duik dan eens het tuincentrum in om wat leuke vetplanten en cactussen te scoren. Deze groep planten is namelijk verreweg het makkelijkst te onderhouden en ook op een warm en zonnig balkon staan ze graag. Saai en kleurloos hoeven ze bovendien allerminst te zijn; je komt ze tegen met prachtige bloemen en bijzondere bladen. Regent het erg hard en is je balkon niet overdekt? Dan doe je deze planten wel een plezier met een tijdelijke schuilplaats.

Be the first to comment

Leave a Reply