Verjaardagshapjes 2017

Afgelopen zondag was het weer zo ver, ik was namelijk jarig! Ik ben 26 jaar geworden en heb het enorm naar mijn zin gehad met de familie. Maar wat natuurlijk het belangrijkst is voor mijn blog, wat heb ik mijn gasten voorgeschoteld? Alles is bij ons thuis glutenvrij dus alle hapjes zijn ook altijd glutenvrij op feestjes. Kijk mee naar de verjaardagshapjes!

Zoetigheden
Verjaardagshapjes
Dit jaar besloot ik eens een keer geen taart te maken of te kopen maar gewoon heerlijke dingen op een etagère leggen. We hadden slagroomsoesjes, macarons, slagroomtruffels, mini snickers en ik mocht bonbons van mijn schoonmoeder erop leggen. Later kwamen we erachter dat we de aardbeien die ik had klaargemaakt waren vergeten. Gelukkig lag er genoeg lekkers op dus volgens mij heeft niemand ze gemist.

Hartige hapjes
Verjaardagshapjes
Andere jaren kochten we zoveel eten voor verjaardagen dat we nog dagenlang snacks zaten te eten van de verjaardag. Dit jaar besloot ik dat anders te doen want iedereen hoeft niet misselijk naar huis omdat er zoveel te eten is. Ik sneed blokjes kaas, rolde stukjes augurk in plakjes boterhamworst en sneed een komkommer. Lekker simpel, er was genoeg en iedereen vond het lekker.

Chips/Nootjes
Verjaardagshapjes
Naast de kaas, worst en komkommer zetten we ook altijd nog iets van chips of nootjes neer. We kochten deze borrelnootjes, glutenvrij, bij de Aldi en ze zijn ontzettend lekker. Een goede vervanger voor de nootjes van de HEMA die niet meer glutenvrij zijn. Ook hebben we een zak gewone chips gekocht en op tafel neergezet.

We hebben ook nog genoeg frisdrank ingeslagen zoals sinas, cola, ice tea en multivitamine. Maar wanneer je genoeg inslaat dan drinkt iedereen ineens water, haha! Ach daar kun je niks aan doen en ik vind het ook nog best wel grappig. Het was een vrij warme dag dus dan is koud water natuurlijk veel lekkerder dan allerlei zoete frisjes.

Dit waren alle hapjes die we neergezet hebben en ik moet eerlijk zeggen dat ik tevreden ben. Normaliter maakte ik me enorm druk over verjaardagen, wat ik moest kopen en ik stond uren in de keuken om het klaar te maken. Ik was nu binnen een kwartier klaar en ik heb geen stress gehad om wat ik zou klaarmaken. Heerlijk! De volgende keer doen we het weer zo.

Geef een reactie