Ten Post: Bij de Molen

Door de restaurant actie van de Albert Heijn hebben we wat meer bij restaurants gereserveerd waar we nog niet eerder zijn geweest. Afgelopen vrijdag was de laatste reservering en aten we bij restaurant Bij de Molen in Ten Post. We komen al jaren langs deze molen als we naar Groningen gaan maar we hebben er nooit gestopt om te eten. Er stond op de website dat ze een glutenvrije kaart hadden, dus dat maakte de keuze voor dit restaurant makkelijk.

Bij de Molen
Normaliter is een glutenvrije kaart best simpel en staat er niet heel veel op maar toen we deze kaart zagen werden we meteen heel vrolijk. Zoveel keus en ook dingen die normaliter niet kunnen zoals soep konden nu wel!

Bij de Molen
Als voorgerecht koos ik een broodplankje met pesto, kruidenboter en aïoli. Ik heb de helft van de broodjes aan Thomas gegeven voor bij zijn mosterdsoep. Het brood was echt lekker en niet zo droog zoals glutenvrij brood wel eens kan zijn.

Bij de Molen
Het hoofdgerecht was echt een feestje want ons hele tafeltje stond vol en zo’n klein tafeltje hadden we ook niet. Ik had een mixed grill met frietjes en aïoli en Thomas had de spareribs met frietjes en sausjes. Verder kregen we nog warme bietjes, een salade, nog meer aardappeltjes en mayonaise. Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat we al dit eten echt niet allemaal opgegeten hebben. Want er kwam nog een toetje!

Bij de Molen
In Londen was ik jaloers op Thomas zijn gerecht, maar nu had ik toch weer de betere keuzes, haha! Als toetje had hij een chocolade hazelnoottaartje met frambozen sabayon en iets met chili erin. Zelf kies ik liever voor smaken die ik ken en die nooit teleurstellen. Zo bestelde ik de bavaroise van goudrenet, honingijs en een toefje slagroom. Overigens was dat appeltje wat in de pudding steekt lekker knapperig.

Dit restaurant was heel gezellig, de bediening was vriendelijk en wist precies dat wij altijd de glutenvrije dingen hadden en het eten was heel lekker. Misschien is het restaurant niet heel luxe maar zo heb ik mijn restaurants graag. Ik kom hier zeker een keer terug en qua glutenvrij echt een aanrader.

Website Bij de Molen
Adres: Eestumerweg 39, 9792 RB Ten Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.