Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

De Nederlandse woningmarkt is in de afgelopen jaren veel veranderd. Voor kopers en starters is dit een negatieve ontwikkeling en voor de verkopers en investeerders heeft dit goed uitgepakt. Door het beperkte aanbod woningen en de grote vraag naar (starters)woningen zijn de prijzen door het dak gegaan. In deze gekte van de woningmarkt is een trend ontstaan om je woning zelf te verkopen zonder makelaar. Maar waarom doen mensen dat en wat zijn de voordelen ervan? Lees dan snel verder want in deze blog wordt er onder andere antwoord gegeven op die vragen.

Wat houdt “verkopen zonder makelaar” in?

De meest voor de hand liggende manier om je huis te verkopen is door middel van het inschakelen van een makelaar. De makelaar taxeert het huis, maakt foto’s, plaatst deze op zijn website en regelt de bezichtigingen. Klinkt goed. Het nadeel hieraan is dat de makelaar een percentage van de opbrengst van het huis krijgt. In de markt van tegenwoordig is het heel goed mogelijk om je snel je huis te verkopen zonder dat daar een makelaar aan te pas komt. Het voordeel hieraan is dat je je huis vaak aan bekende verkoopt en dat je geen percentage aan een makelaar af hoeft te staan. Het nadeel is dan weer dat je geen gebruik kunt maken van de diensten die een makelaar levert.

Alternatief voor het verkopen van je huis zonder makelaar

Zoals net is beschreven kun je op twee manieren je huis verkopen. Dit kan enerzijds via de traditionele manier, dus via de makelaar en anderzijds door het zelf te verkopen zonder makelaar. Maar er is nog een alternatief om je huis snel te verkopen en dat is het verkopen van je huis aan een vastgoedmakelaar. Een vastgoedmakelaar is een organisatie die jouw huis koopt en deze dan in eigen bezit weer verkoopt. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat je direct je woning verkoopt en heb je geen omkijken meer naar het verkopen van je woning.

Be the first to comment

Leave a Reply