Foodweek 4 & 5

In de afgelopen twee week voelden druk maar tegelijkertijd zo ontzettend ontspannend in de weekenden samen. Doordeweeks waren er een hoop werkgerelateerde dingen en zijn Thomas en ik een hoop aan het opruimen geweest. We hebben ook hele lekkere dingen gegeten thuis dus kijk mee naar de foodweek van week 4 en 5.

Foodweek 4 & 5
In het kader van de diepvries leegmaken maakte ik een quiche omdat ik nog taartdeeg van Genius had liggen. Aangezien ik meerdere quiches kon maken met dat deeg, aten we er meerdere dagen van en maakte ik er groenten en aardappeltjes bij.

Foodweek 4 & 5
En natuurlijk aten we er ook een salade bij! We aten sla, tomaat, druif, komkommer en omdat er nog geraspte kaas over was, vond Thomas het een goed idee om dat ook door de sla te roeren. Het was een lekker maaltje.

Foodweek 4 & 5
Thomas was er de hele dag niet en moest ik eten maken voor mezelf. Meestal houd ik het lekker simpel maar vandaag maakte ik best veel verschillende dingen. Een salade van peer en komkommer, zoete aardappelfrietjes, een veganistische burger en ik had enorm veel zin in courgette en champignon. Ik vond deze maaltijd écht heel erg lekker!

Foodweek 4 & 5
Ik had nog een pakje van Beltane in de kast liggen voor Tjap Tjoy en aangezien er ook nog een bak nasi in de vriezer lag, besloot ik deze samen klaar te maken. De Tjap Tjoy was wel lekker maar ik vond het niet zo fantastisch lekker dat ik het pakje nog een keer zou kopen. Zelfgemaakt is lekkerder!

Foodweek 4 & 5
Je kunt niet naar Heel Holland Bakt kijken zonder ook iets lekkers te maken dus op vrijdag besloot ik een citroencake van de Lidl te maken. Deze bakmixen waar je alleen nog eieren en boter/margarine aan toe hoeft te voegen zijn er vaak tijdens de glutenvrije weken. Ik ben gek op citroencake dus ik was het hele weekend in mijn nopjes.

Foodweek 4 & 5
Het recept voor de Aziatische noodles krijgen jullie nog maar ik laat jullie nu al zien hoe het eruit ziet. We hebben deze maaltijd best vaak gegeten in januari omdat hij zo lekker is. Je kunt hem zowel zonder vlees en vis als met eten. Veel groenten, spaghetti en wat pinda’s eroverheen.

Foodweek 4 & 5
Met alle heerlijke kazen die we in huis hebben was het zonde om geen vegetarische lasagne te maken met kaas erop. Tomatensaus, groenten, lasagnebladen, mozzarella, Parmezaanse kaas en belegen kaas. Hij was heel erg lekker en je mist het vlees helemaal niet.

Foodweek 4 & 5
We hadden krieltjes gekocht bij de Albert Heijn en daarom maakte ik krieltjes uit de oven met paprika, wortel, courgette en champignon. Ik at er een veganistische burger bij en Thomas had vis en ik maakte een salade van komkommer, tomaat, maïs, feta en olijf. Heel lekker en de krieltjes waren enorm zacht en lekker smeuïg.

Foodweek 4 & 5
Ik had al een tijdje zin in eiersalade dus van de laatste 3 eieren maakte ik eiersalade voor de lunch. Een panini met sla en eiersalade, komkommer en ik at ook nog een peer. Thomas at twee panini’s en een lading komkommer.

Foodweek 4 & 5
We zijn bezig met het ontdooien van onze vriezers en om ruimte te maken besloten we de gourmet weer tevoorschijn te halen. Er lag nog wat vlees van kerst in de vriezer en met wat salade, broodjes en groenten was het een heerlijke avondmaaltijd. Maar omdat er zoveel over was, bakte Thomas het vlees op in de pan en dat aten we voor de lunch de volgende dag. Twee keer plezier!

Foodweek 4 & 5
We hadden pizza’s gegeten en daar was nog tomato frito van over en om niks te verspillen aten we op zondagavond pizzabroodjes. Meerkorenbroodjes van Schär, gele paprika, kaas en Thomas maakte er een salade bij met komkommer erin. Deze pizzabroodjes waren heel erg lekker en veel minder droog dan alle pizzabodems die we de laatste tijd gegeten hebben.

Foodweek 4 & 5
En wederom omdat we Heel Holland Bakt niet konden kijken zonder iets lekkers, bakte ik heerlijke koekjes op zaterdagochtend. We waren wel een stel sufferds want we zaten de hele avond te wachten op de Finale van HHB en toen kwamen we erachter dat we de Smaakt Naar Meer nog niets eens hadden bekeken. Aangezien onze televisie niet meer kan opnemen omdat het goedkoper is en je programma’s tot een week terug kan zien, besloten we dat te kijken. Alsnog met koekjes!

Dit waren onze twee weken vol met heerlijke dingen. Hebben jullie nog wat heerlijks gegeten?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.