Foodweek 2 & 3

Vandaag zijn we weer helemaal terug met de foodweken want dat liep in Blogmas wat anders omdat ik zoveel andere dingen wilde plaatsen. We zijn nu weer terug met een fris begin van het jaar en net als iedereen proberen wij natuurlijk ook gezonder te eten na al die feestdagen. Kijk dus snel mee naar de foodweek van week 2 en 3!

Foodweek 2 & 3
Er was nog falafel, pitabroodjes, sla en paprika over van het weekend dus besloot ik het op maandag als lunch te eten. Ik at ook een appel en dronk er muntthee bij en ik vond het een hele lekkere lunch.

Foodweek 2 & 3
De foto is niet helemaal scherp maar gelukkig kun je wel goed zien wat er op staat! De pakken kaas waren in de aanbieding bij de Albert Heijn en ik had zin om een tosti te eten want daar is kaas ideaal voor. Verder een dotje ketchup, een peer en wederom een kopje thee want het was fris in huis.

Foodweek 2 & 3
We proberen de vriezer en voorraadkast weer een beetje leeg te eten en daarom aten we gehaktballen, appelmoes en stamppot spitskool. De gehaktballen en appelmoes lagen in de koelkast en die hebben we zelf gemaakt en toen ingevroren. Heerlijk en lekker makkelijk!

Foodweek 2 & 3
Ik ben gek op kipgehakt en maak er heel graag tacosalade mee. IJsbergsla, een tacomengsel van kipgehakt, rijst, paprika en tacokruiden, geraspte kaas, een beetje guacemole en tacoschelpen voor de knapperigheid. Helaas was deze avocado aan de ene kant prut en aan de andere kant zo hard als een baksteen. Ik denk dat ik stop met het kopen van avocado’s tot het zomer is en ze in het seizoen zijn.

Foodweek 2 & 3
Wat doe je op zondag als je nog allemaal restjes hebt liggen die op moeten? Daar maak je een lunch van om op te smikkelen terwijl je heerlijk een film of serie aan het kijken bent. De eieren en brie moesten op, de salsa stond al een tijdje open en we wilden wat groentes wegwerken omdat we maandag boodschappen zouden doen. Het was lekker!

Foodweek 2 & 3
Op deze dag kookte Thomas en hij maakte aardappeltjes uit de Airfryer, een vegetarische burger en ik maakte een salade van paprika, komkommer en rode druif en een beetje macedoine met mayonaise. Het was heerlijk en de Vega burgers waren echt super lekker!

Foodweek 2 & 3
Thomas maakte de beloofde chocoladepudding en omdat de slagroom ook op moest, deed hij die over mijn chocoladepudding. Het was heerlijk en ik moet mezelf herinneren hem vaker te vragen om chocoladepudding te maken. De pudding was lactosevrij en de slagroom zelfs vegan!

Foodweek 2 & 3
Ik had wat champignons over die op moesten en daarom besloot ik een champignonsoep te maken. Erbij at ik drie crackers met vegetarische paté en ik at lekker veel druiven om toch aan de dagelijkse vitamines te komen.

Foodweek 2 & 3
Thomas was er niet dus ik moest voor mezelf koken maar dat vond ik helemaal niet erg. Er lag nog vis in de vriezer dus die bakte ik in de pan, ik maakte zoete aardappelfrietjes, kookte broccoli en strooide er daarna heerlijke frietkruiden overheen en ik had een kleine salade van komkommer en zwarte olijf. Bij de zoete aardappelfriet vind ik het trouwens heerlijk om een beetje ketchup te eten. Een heerlijk maal voor één.

Foodweek 2 & 3
Op zondag probeerde ik voor de lunch iets nieuws want ik zag op Pinterest een recept voor Aziatische noodles met garnalen. Ik had geen garnalen en besloot alleen groentes te gebruiken met spaghetti en een sausje gemaakt van sojasaus, sesamolie, knoflookolie, oestersaus, sambal en bruine suiker. We strooiden er wat zoute pinda’s overheen en het was heerlijk. De volgende keer doe ik misschien wat minder sambal, maar onze neuzen gingen er lekker van openstaan, haha!

En dit waren alle maaltijden die ik op de foto heb gezet en ik vind dat het een leuke afwisseling van maaltijden is. Toetjes, lunch en dan verschillende soorten avondmaaltijden er tussendoor. Lekker!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.