Een dichte, groenblijvende haag creëren

groenblijvende haag creëren

Een echte tuinliefhebber houdt natuurlijk van veel groen in de tuin. Mooie borders gevuld met kleurrijke planten, een strak onderhouden gazon en groenblijvende hagen voor een fraaie afscheiding van de tuin. Bent u daarnaast ook nog eens gesteld op uw privacy dan is het aanplanten van een Portugese laurierhaag zeker een goede overweging. Deze oersterke plant is winterhard waardoor het gedurende het hele jaar door mooi groen blijft. Ook kan de Portugese laurier uitgroeien tot grote hoogte waardoor u veel beschutting hebt in de tuin en er geen inkijk van buitenaf mogelijk is. Ondanks dat de Portugese laurier in de hoogte flink kan groeien waaiert het in de breedte niet uit. Hierdoor oogt een Portugese laurierhaag altijd strak en formeel.

Portugese laurier rechtstreeks vanaf de kwekerij

De Portugese laurier kunt u bij verschillende bedrijven kopen. Wilt u er zeker van zijn dat ze zeer sterk zijn, van uitmuntende kwaliteit en ook nog eens zeer betaalbaar dan is de Portugese laurier kwekerij in Lunteren een echte aanrader. In de eigen kwekerij wordt iedere plant in een pot opgekweekt tot een bepaalde hoogte. Zo is er keuze uit al meer volgroeide Portugese laurier planten of kleinere exemplaren. Na een bestelling zorgt de kwekerij ervoor dat ze zo snel mogelijk worden verzonden. Om te voorkomen dat ze onderweg beschadigd raken tijdens het transport wordt de Portugese laurier in een stevige, duurzame verpakking gedaan. En omdat de kwekerij zelf ook weet dat ze alleen maar topproducten leveren krijgt u ook nog 3 maanden groeigarantie.

Portugese laurier onderhouden

De Portugese laurier heeft wat leerachtig aanvoelende bladeren die middel- tot donkergroen gekleurd zijn. De plant groeit gemiddeld zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Op welke plek u de Portugese laurier aanplant maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ook heeft het geen voorkeur voor de grondsoort. Om de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, de andere benaming voor een Portugese laurier, een goede groei door te laten maken is 1x per jaar snoeien goed. De meest ideale periode hiervoor is rond de langste dag van het jaar.

Be the first to comment

Leave a Reply